torsdag 28 juni 2012

Dagarna rusar iväg.

Oj vad fort allt går......
I går onsdag var jag med min Cattis på Nossebro marknad, några småskvätt på morgonen men sedan kom solen fram. Vi fick besök av några små charmtroll och deras mamma en stund, så söta så.

På hemvägen så tog vi ju naturligtvis några cacher och som vanligt så är Catarina förbered och har kollat upp innan vart de är.

När jag kom hem så låg dotera utslagen på gräsmattan, solen va ju framme och då ska det pressas.

Våran husbil va ju packad å klar så när Johan kom så rullade vi iväg, vårat mål var Motala men pga en olycka så fick vi vända en mil innan. Vägen var helt avstängd. Eftersom bilen har bra däck som rullar bra och även är runda så blev det Askersund i stället, skojade med en kamrat som har sin husvagn uppställd hela säsongen att de måste ha fyrkantiga däck :)

Idag vaknade vi till en helt klarblå himmel och solen va framme. Njöt utanför bilen hela fm, lyssnade på "Stadskampen" som P4 radio skaraborg sände hemfrån Falköping. I slutet av programmet blev det skönsång av tekniska nämndens ordförande, mycket bra.

Varit ute och gått i omgångar kollat i de få affärerna som fanns här, letat cacher och bara njutet av omgivningarna.

I morgon gör vi ett nytt försök och åker till Motala, tror vi.

Tjing tjing


måndag 25 juni 2012

Monsunregn och rån här i stan.

Ja då har midsommar passerat, jobbade till tre på  midsommar afton sedan tog vi bilen till Gränna. Ätit gott, promenerat, spelat uno (några fuskar som vanligt) och varit med om ett häll regn där allt som var i vägen flöt bort.
Inte kändes det bättre när vi fick sms från vänner nere från Spanien som hade det såååå varmt och härliga ljumma vågor som man kunde bada i.

Igår skulle vi göra ett stopp på IKEA å där va vi inte själva precis, herre gud va fölk.

Ja så i natt började det regna och vad det har regnat, det har inte slutat än. Det fullständigt regnar från alla håll å kanter. Hade paraply när jag gick hem från jobbet men en stund kändes det som regnet kom nerifrån.
På löpsedlarna står det om monsunregn är det det som håller på tro?

Måndagar på jobbet så kör vi vår tvätt till tvätteriet och bara en halv timma efter hör vi på radion att det har varit ett rån i guldsmeds affären som ligger vägg i vägg där, fy vad otäckt.

Igår så lovade jag i ett svagt ögonblick att följa med Martina till gymet i em å det hade hon ju inte glömt.
På med kläder och det positiva leendet, när vi kommer in så är tränaren i egen hög person där tjena tänkte jag, det här va ju kul. Jag hade inte ens kunnat lyfta en av de vikter som han hade på stången.

Då hör jag bakom mig kom igen nu mamma nu kör vi, du klarar det här. Vad gullig hon är min dotter.

Vad imponerad jag är av denna lilla tös som är min yngsta dotter, vilka vikter hon har på gud va stark hon är.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen..


Jag har i alla fall vett att
plocka av lite vikter

Komsi komsi nu lilla sol,
vi längtar efter dig.

Då ska vi ut å gå det lovar jag.

onsdag 20 juni 2012

Midsommarveckan

Oj vad alla packar och planerar inför helgen.
Själv så jobbar jag på midsommarafton och sedan får vi se vad det blir.

I morgon får vi äntligen hem våran Martina, gud vad jag längtar. Tar med bilen redan på morgonen så jag kan hämta henne så fort hon ringer.

Och nästa helg kommer Maria hem, kan det bli bättre? Nej inte enligt mig.

Längtar efter mina tjejer så det gör ont i hjärtat.

Vi ska äta frukost på altanen och på kvällen ska vi sitta där å bara prata å mysa, ja den ena får allt nöja sig med läsk i glaset när vi två andra tjejer tar ett glas rosé.

Martina

Maria

Johan får va med på ett hörn
också det är klart.

måndag 18 juni 2012

Jobb, flytt och städ.

Ja då va denna jobbarhelgen över, attan vad fort det går.

Igår va vi iväg ut på landet för att byta ett larm där ackumulatorn hade gett upp, har vart där förut och träffat den lite originella mannen med sina 2 vilda katter.

Efter en del krångel att få bra täckning och sedan hitta ett eluttag så sa han.
- Kom ska ni få se vad jag har i köket.

Gud så söta, 2 små kattungar som precis hade fått ögon. Jag va bara tvungen att lyfta upp och gosa med dem lite. Men ens så kom minnena från när jag var barn och våran katta fick ungar i köks skåpet, ville säkert vara nära oss sa min far då.

Igår va min snälla goa jobbarkompis snäll att byta pass med mig så att vi kunde börja flytta våran Martina i volleyboll boendet, gjorde det tyngsta ihop med Johan igår och idag fick det bli en tur till Skövde för div inköp.

Nu är nya fina gardiner uppe i hennes rum, skåp och lådor i köket är ur torkat och iordning plockat. Toan har jag skurat och vaktis har fixat avloppet på handfatet, golven är dammsugna och av torkade. Gamla rummet är ur städat å nycklarna lämnade.

Nu tar vi resten till hösten när även Madde är på plats, har lovat fixa till nya gardiner i köket och rummet till dem.

 
Det bästa han hade satte han på bordet.



onsdag 13 juni 2012

Akut semesterlängtan

Efter att ha bloggat runt bland alla mina bloggvänner så blev jag faktiskt lite ledsen :(

Bil 1 rullade iväg i söndags via Göteborg - Kiel ner mot Kroatien.

Bil 2 rullar idag via stora bron ner mot Spanien.

Bil 3 packas för fullt och rullar till helgen ner mot Italien.

Bil 4 rullar nästa helg iväg ner mot värmen.

Goa Gunilla har sin första semesterdag i Gläntan.

Å jag jobbar 4 ½ vecka till.

Längtar efter att få vandra mellan
dessa vackra byar.



tisdag 12 juni 2012

Nu har fotbolls EM börjat

Jag i söndags em hade vi vädergudarna med oss när de finklädda ungdomarna gick på den röda mattan till deras efterlängtade bal. Oj vilka fina tjejer och killar vi fick se.
Nu är det bara att ladda för nästa år då det är Martinas tur.

Igår va det dags för vårens arbetsplatsombuds träff nere i folkets park, vi var nästa 100 AO. Vilken tur att vi har parken att vara i, svårt att hitta lokal när vi blir så många.
Nån gång har man ju fått frågan va vi gör som jobbar på fack exp, sitter vi bara där eller?
Igår fick de se verkligheten då våran ordföring fick göra en akut utryckning då arbetsgivaren kallade, det är så det ser ut varje dag.

Ja nu spelades ju första matchen igår kväll, vad ska man säga?
Positiv som jag är så hoppas jag att nästa match slutar bättre.

Idag har det varit en dag på exp. där vi har försökt röjja upp efter gårdagen och även plockat i ordning efter vårens alla skol informationer, nu väntar vi bara på lite på fyllning av tröjor, block och annat material. Tur vi har ett bra förråd i källaren för det tar plats det här.

Nu är snart den stora kärran färdig vaxad och i morgon ska den ut till Stenstorp och Floby så sen är den klar för sommarens bravader.
När dessa åk rullade fram till balen i Alingsås
 så hade jag en dotter som tittade på sin
far med bedjande ögon

-Pappa känner du ingen som du kan låna en ferrari av
 till min bal nästa år?

söndag 10 juni 2012

Hemma helg

I fredags så var det student här i Falköping och även i Skövde, Martina åkte redan på morgonen med grann familjen till Skövde för där var det dags för Sara att springa ut och göra världen fin med kam och sax. Hon är nu frisör :)

Här hemma va det som vanligt tomt i kylen så det blev att ta bilen bort och fylla på lite, vad är det som låter tänkte jag efter en stund? Ha ha det va min telefon, när ska jag vänja mig vid den signalen tro?
Det va min svägerska med stort E som va på väg hit och som undrade om jag hade tid för fika? Vilken fråga jag har alltid tid för fika, så snabbt hem med maten och sedan ner till stan.

Samtalet varierade ska ni veta det va allt från lika skor på fiket till hur roligt det verkar vara att snurra med snuttefilt på huvudet så man ramlar. Vi måste bara få till så vi kan träffas snart.

Sedan gick det undan för jag va ju tvungen att se våra studenter i deras tåg ner till torget. Nu kom det stora uppdraget jag skulle hänga blommor från Martina och Maria på några av studenterna nere på torget. Alla ser ju lika dana ut med vita klänningar och kostymer och vita mössor på det, men efter ett visst kaos så va uppdraget slutfört.

Vilken dag de fick inget regn förrän fram på kvällen och då tror jag att de inte brydde sig så mycket.

Igår skulle det grejas här hemma på 34:an å det gick ju bra för vår herre där uppe han öppnade kranarna för fullt, jag blev klar med lekstugan/förrådet i alla fall så nu är det lite bättre plats på altanen. Nu skulle ju Johan börjat vaxa den stora kärran men det får vänta.

Idag är det gråa moln på himlen men jag tycker det ser ut som att det spricker upp borta över Ålleberg, hoppas regnet håller sig borta i em då det ska vara bal uppe på kurorten för våra studenter.


Medans man funderar på vad man ska göra
kan man slå sig ner och sjunga en visa.
"Nalle Puh"

torsdag 7 juni 2012

Oj vad mycket man gör på en vecka

Här har det varit fullt upp ska ni veta
  • I fredags hade vi styrelsemöte som avslutades med en liten lätt regnskur, blev man våt eller?
  • Mia kom hem med tåget från Karlskrona 16:45, lite snabbfika
  • Hämtade Martina efter träningen 18:00
  • Nu gick färden raka vägen ner till Varberg, hur vi än körde kom vi inte ikapp fam A.
  • Korvgrillning i mer eller mindre storm.
  • När vi vaknade på lördagen så skulle vi in till torget å shoppa så det va på med skorna och fram med cyklarna till de 3 yngsta som inte orka gå :)
  • Nu blev vi lite fundersamma massa ungdomar som va utklädda i temat "erotik", ja ni läste rätt. Och alla hade någon typ av släpkärra som va fylld med ÖL, sen hoppade de in i bussar och kördes 2 mil utanför Varberg. För varje km som de sedan gick tillbaka skulle de sedan dricka 1 öl, mmm undra om alla verkligen kom i mål. 20 km Hofman hette vandringen och var arrangerad av kommunen, det vore väl något för Falköping eller?
  • Sen i söndags åkte vi till Alingsås för att se på Frida som skulle gå på bal, så vacker så i sin blåa klänning.
  • I måndags blev det en tur till Johans moster, vi hade med en lite för tidig födelsedags blomma. Kommentarerna är många och härliga från de gamle när minnet börjar svikta.
  • Efter att ha gynnat affärerna i Alingsås så var det dags för J. att åka med och hämta björkris, undra om inte det va 4 hjulingen som va roligast.
  • Nu kom den stora dagen "STUDENTEN" så fina de va.
  • Många trevliga människor har vi träffat en del va det 20 år sedan då de var tärnor på bröllop och idag är de själva föräldrar till små gryn.
  • Som ni förstår så är man lite trött efter dessa dagar så i helgen får bilens däck vila och vi stannar hemma för att se på våra Falköpings studenter.
Vacker kolloni som vi
passerade.
Här har man brottom och
ändå hittade de inte cachen.
2 lyckliga grabbar på väg
till balen.
Våran fina Frida med kavaljer.
Steens är alltid med som ni ser.
3 vackra tjejer.
Är man 10 månader å
kallaset inte är kul
så hittar man egna
leksaker.